Bokser

Bokser Haye wint eerste gevecht in 3,5 jaar door snelle knock-out

Voormalig wereldkampioen in het zwaargewicht David Haye heeft zaterdag een overtuigende rentree gemaakt in de boksring. De 35-jarige Brit rekende in Londen snel af met Mark de Mori.

Haye nam direct het initiatief tegen de 33-jarige Australiër en hij sloeg zijn tegenstander al in de eerste ronde knock-out. De partij in de O2 Arena duurde 2 minuten en 11 seconden.

De Mori verloor in 2004 voor het laatst een gevecht. Dat was tot zaterdag zijn enige nederlaag in 33 partijen. 26 van zijn 29 zeges waren via knock-out.

Het laatste gevecht van Haye dateerde van juli 2012 toen hij landgenoot Dereck Chisora in de vijfde ronde versloeg op knock-out.

'The Hayemaker' kondigde een jaar later zijn afscheid als bokser aan. Dokters adviseerden hem te stoppen na een zware schouderoperatie, maar eind vorig jaar maakte de Engelsman bekend dat hij terug zou keren in de ring.

Haye kroonde zich in 2010 tot wereldkampioen, maar verloor die titel een jaar later aan Vladimir Klitsjko. Het heroveren van de wereldtitel is het belangrijkste doel bij zijn terugkeer.

Lees meer over:
Tip de redactie