Waterpolo

Waterpolosters maken indruk met ruime zege op Rusland bij EK

De Nederlandse waterpolosters zijn zaterdag op overtuigende wijze ongeslagen gebleven bij het EK. Oranje bezorgde Rusland met duidelijke cijfers de eerste nederlaag van het toernooi in Belgrado: 14-7.

Nederland, dat vorig jaar zilver pakte op het WK begon uitstekend met drie goals uit de eerste drie aanvallen en liet Rusland daarna volledig kansloos.

De ploeg van Arno Havenga staat daardoor na vier wedstrijden op de maximale score van twaalf punten, terwijl Rusland en Hongarije op negen punten staan.

Alle drie de landen waren al geplaatst voor de kwartfinales, maar Oranje is nu op onderling resultaat zeker van groepswinst. Nederland krijgt daardoor bij de laatste acht te maken met de nummer vier van de andere groep.

Oranje treft maandag in de laatste groepswedstrijd nog Griekenland, de nummer vier van poule A.

Klaassen

Door treffers van Lieke Klaassen (2) en aanvoerder Yasemin Smit stond Nederland in de topper tegen Rusland vrijwel direct op een 3-0 voorsprong. Die marge van drie stond na de eerste periode nog steeds op het scorebord: 5-2.

Mede door de derde en vierde goal van het duel van Klaassen stond het bij rust 8-4 in het voordeel van Oranje. De nummer twee van het vorige EK bleef ook na de pauze sterk spelen en via 11-5 in de derde periode eindigde de ongelijke strijd in 14-7.

Klaassen was topscorer van de wedstrijd met vijf doelpunten uit negen pogingen. Smit was met drie treffers ook goed op schot, terwijl Vivian Sevenich (2), Sabrina van der Sloot, Maud Megens, Dagmar Genee en Amarens Genee eveneens het net vonden.

Tip de redactie