Waterpolo

Waterpoloërs sluiten groepsfase EK af met ruime nederlaag

De Nederlandse waterpoloërs hebben donderdag de groepsfase bij het EK in Belgrado afgesloten met een harde nederlaag. Oranje was in poule B niet opgewassen tegen het ongeslagen Spanje: 15-4. 

De ploeg van bondscoach Robin van Galen gaat daardoor als nummer drie naar de volgende ronde. Robin Lindhout was topscorer in de Nederlandse ploeg met drie treffers.

Oranje begon matig aan het duel met Spanje, dat met grote cijfers wilde winnen om de eindzege in de poule veilig te stellen. De eerste periode sloot de schotloze Nederlandse ploeg af met een achterstand van 5-0.

In de tweede (1-2) en derde periode (2-3) was het spel van Oranje in aanvallend en verdedigend opzicht aanzienlijk beter. In de vierde periode (1-5) liep Spanje toch weer verder uit. De vierde treffer van Oranje kwam op naam van Luuk Gielen.

Laatste groepsduel waterpoloërs in beeld

Goals

Coach Van Galen vond dat zijn ploeg de doelpunten te makkelijk weggaf aan Spanje. "Daarna herstelden we ons goed in de tweede en derde periode, maar jammer genoeg konden we dat niet tot het einde volhouden."

"We moeten hier echter niet te lang stil bij blijven staan", vindt Van Galen, die realistisch is. "Spanje was een maatje te groot voor ons en dat geldt zaterdag ook voor olympisch kampioen Kroatië. Daarna moet het voor ons op dinsdag gebeuren, waarschijnlijk tegen Georgië.''

De Nederlandse waterpoloërs willen in Belgrado bij de eerste twaalf eindigen om voor een ticket voor het Olympisch Kwalificatietoernooi in Italië (3-10 april) in aanmerking te komen.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie