Handbal

Handballers winnen eerste duel met Zwitserland in WK-kwalificatie

De Nederlandse handballers hebben woensdag goede zaken gedaan in de WK-kwalificatiereeks door in en tegen Zwitserland met 24-21 te winnen.

Na een eerste helft waarin Nederland zich moest terugknokken, stond het 14-13 bij rust. Daarna leek Zwitserland opnieuw het initiatief over te nemen en liepen de gastheren langzaam uit.

Oranje stuitte die opmars echter succesvol en nam de wedstrijd in de slotfase volledig over.

Pim Augustinus zorgde in de slotfase met twee treffers voor 19-19, waarna Jeffrey Boomhouwer en Bobby Schagen ook tot scoren kwamen. De sterk spelende Augustinus zorgde zelfs voor een marge van vier treffers (19-23). Luc Steins bepaalde na twee Zwitserse treffers de eindstand op 21-24.

"Het was niet onze beste wedstrijd", gaf bondscoach Joop Fiege toe. "We maakten aanvankelijk veel fouten maar toen het er om ging, stonden we er. Het was knap hoe we de achterstand steeds goed maakten. We raakten geen moment in paniek. We mogen dit nu niet meer weggeven."

Zondag is de return in Sittard. "We zullen nog één keer alles moeten geven", blikte Fiege vooruit. "Dit resultaat is heel mooi, maar Zwitserland is beslist geen slechte ploeg."

Return

Zondag is de return in Sittard. Zwitserland en Nederland zijn ingedeeld met Luxemburg. Dat land werd door Oranje in november al twee keer verslagen.

Bij poulewinst plaatst Nederland zich voor een WK-playoff tegen een deelnemer aan het EK. Die playoff wordt in juni gespeeld. Het WK is pas in januari 2017 in Frankrijk.

Lees meer over:
Tip de redactie