Golf

Luiten vindt nieuwe caddie voor eerste toernooien van 2016

Golfer Joost Luiten heeft een nieuwe caddie gevonden. De Nieuw-Zeelander Michael 'Sponge' Waite zal in ieder geval in de eerste drie toernooien van 2016 de opvolger zijn van Janni Basson.

"Hij is een ervaren caddie die tien jaar de tas heeft gedragen van Michael Campbell'', legt Luiten woensdag op zijn website uit.

"Met Campbell heeft 'Sponge' het US Open 2005 gewonnen. Hij heeft ook voor Lee Westwood gewerkt. Als er een klik is, dan zou Waite mijn vaste caddie kunnen worden."

Luiten besloot in december de samenwerking met zijn caddie Basson te beëindigen. Volgens de Nederlandse topspeler was de Zuid-Afrikaan niet de ideale man voor hem.

De 30-jarige Bleiswijker speelt volgende week in Abu Dhabi zijn eerste toernooi in het nieuwe jaar. Hij bevindt zich nu al in Dubai om zich voor te bereiden op de zogenoemde 'Desert Swing', waartoe ook de toernooien van Qatar en Dubai behoren.

Na deze drie wedstrijden beslist Luiten of hij de samenwerking met Waite voortzet. "Als er een klik is, dan zou 'Sponge' mijn vaste caddie kunnen worden."

Lees meer over:
Tip de redactie