De Nederlandse waterpolosters hebben Turkije een tweede gigantische nederlaag toegebracht op het EK in Belgrado. 

Aan het doelpuntentotaal van Rusland kon Oranje niet tippen, maar de 25-0-zege liet dinsdag niets aan duidelijkheid over. 

Rusland won eerder al met liefst 29-0 van de Turkse vrouwen, die voor de tweede keer geen bal in de goal kregen. Samen met Portugal is Turkije de zwakke broeder in de poule van Nederland.

Oranje gebruikte de wedstrijd vooral als training, zei coach Arno Havenga vooraf al. ''We kunnen een fysieke prikkel neerleggen, want we willen aan het einde van het toernooi ook goed zijn. Een beetje bijtrainen.''

Vivian Sevenich was met zes goals het meest productief aan Nederlandse zijde. Verder scoorde iedereen, op doelvrouw Laura Aarts na. In de slotfase scoorde Turkije nog bijna maar de bal raakte de paal.

Oranje won zondag de eerste poulewedstrijd tegen Hongarije met 14-10.

Donderdag spelen de Nederlandse waterpolosters tegen Portugal, dat dinsdag met 21-5 verloor van de Russische vrouwen. Daarna staan twee lastige wedstrijden tegen Rusland en Griekenland op het programma.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga wil bij de eerste twee in de poule eindigen, omdat er dan een makkelijkere tegenstander wacht in de kwartfinale.