Volleybal

Guidetti stelt dat volleybalsters op weg zijn 'groots team' te worden

Bondscoach Giovanni Guidetti kon vrijdag zijn geluk niet op nadat de Nederlandse volleybalsters zich ten koste van Italië hadden geplaatst voor de finale van het olympisch kwalificatietoernooi in het Turkse Ankara.

"Ze waren geweldig in deze wedstrijd, maar ik zeg het ze elke dag: ze zijn geweldig!", jubelde Guidetti voor de camera van de NOS.

"Wat ze de laatste vijf, zes maanden hebben gedaan. Ze zijn zo gefocust in de belangrijke wedstrijden, zo gemotiveerd. Ik dank de bond en God dat ik zo gelukkig mag zijn deze meiden te coachen."

Oranje kwam in het duel met Italië aan het einde van de eerste set en aan het begin van het tweede bedrijf flink onder druk te staan, maar de ploeg van Guidetti gaf geen krimp.

"Dit team is op dit moment zo vol vertrouwen, dat een foutje niks uitmaakt. Ze hebben telkens het geduld en vechten zich telkens goed terug. Ze zijn op weg een groots team te worden, dat is zeker", was de Italiaanse oefenmeester vol lof.

Japan

Door de 3-0 overwinning plaatste Nederland zich bovendien al voor het OKT in Japan, later dit jaar. Een zege in de finale levert echter al direct een toegangsbewijs voor de Spelen van Rio op.

"We hebben nu een ticket voor Japan, en ik hou van Japan. Maar ik pak liever morgen al het ticket voor Rio en ga dan naar Japan als toerist", aldus Guidetti.

Oranje neemt het zaterdag in de eindstrijd op tegen Rusland, waarvan vorig jaar in de EK-finale in Rotterdam nog met 3-0 werd verloren.

"We hebben toen veel gefeest, vanwege de zilveren medaille. Maar ik hoop dat we onze les geleerd hebben, en een finale spelen met het geloof in ons eigen kunnen. Zaterdag wordt een andere finale", beloofde Guidetti.

Lees meer over:
Tip de redactie