Bondscoach Giovanni Guidetti kon donderdag alleen maar tevreden zijn over de Nederlandse volleybalsters, die door een 3-0 zege op Kroatië als groepswinnaar de halve finales bereikten bij het Olympisch Kwalificatietoernooi.

"Ik ben heel trots en blij dat dit team na drie maanden nog steeds bij de top vier van Europa behoort", zei Guidetti in Ankara tegen de NOS.

De volleybalsters moesten winnen van Kroatië om kans te houden op de Spelen in Rio van komende zomer. Guidetti merkte dat die druk invloed had op de wedstrijd.

"We hadden niks te winnen en alleen maar iets te verliezen, dus we speelden eigenlijk tegen onszelf. In het voetbal kan je na een 1-0 voorsprong gaan verdedigen, hier moet je blijven aanvallen. We zijn dan ook erg opgelucht over de afloop."

Wakker geschud

Guidetti is vooral blij met de manier waarop zijn ploeg zich heeft hersteld van de 3-2 nederlaag tegen Duitsland in de eerste groepswedstrijd. Volgens de Italiaanse coach ging er na dat duel een knop om bij zijn ploeg.

"Die wedstrijd was erg slecht en heeft ons wakker geschud. We zijn hier niet om perfect volleybal te laten zien, maar om met het hart te spelen. Dat heb ik dit keer wel gezien. Het was niet makkelijk, maar we hebben wel gewonnen."