Raymond van Barneveld is door zijn sterke optreden op het WK darts teruggekeerd in de top tien van de wereldranglijst Order of Merit. 

​Van Barneveld stond voorafgaand aan het WK op de zestiende plaats van de ranglijst.

Door zijn overwinningen op onder anderen landgenoot Michael van Gerwen, de nummer één van de Order of Merit, en het bereiken van de halve finales, stijgt de Hagenaar naar de negende plaats op de nieuwe ranking.

Van Gerwen blijft eerste, ondanks zijn uitschakeling in de derde ronde. De Schot Gary Anderson, die zijn WK-titel prolongeerde, bezet de tweede plek. Verliezend WK-finalist Adrian Lewis completeert de top drie. De lijst wordt samengesteld op basis van het gewonnen prijzengeld over de afgelopen twee jaar.

Jelle Klaasen, halve finalist op het WK, ontbreekt bij de eerste tien. Hij is door zijn succesvolle WK wel zes plaatsen gestegen en staat nu dertiende.

Gezakt

Ten opzichte van de stand voorafgaand aan het WK zijn Ian White en Simon Whitlock uit de top tien gevallen. De nummer negen en tien zakken naar respectievelijk de twaalfde en achttiende plaats. Beiden werden in de eerste ronde van het toernooi uitgeschakeld. 

Het volgende belangrijke toernooi op de kalender is de Unibet Masters. Het toernooi, dat op 30 en 31 januari wordt gespeeld, werd vorig jaar gewonnen door Van Gerwen.

Begin februari begint de Premier League, waaraan Van Barneveld en Van Gerwen deelnemen.