Gary Anderson kroonde zich zondagavond voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen darts, maar de Schot was niet echt tevreden over zijn optreden in de finale tegen Adrian Lewis (7-5 winst). 

"Het ging allesbehalve vanzelf en ik merk aan mijn lichaam dat ik steeds ouder word. Misschien moet ik binnenkort maar een bril aanschaffen", aldus de 45-jarige darter na afloop tegen RTL 7

Anderson had in de eindstrijd tegen Lewis twee momenten dat hij op de verkeerde vakken mikte bij het uitgooien. Dat gebeurde hem ook al eerder in het toernooi. Desondanks was de wereldkampioen goed genoeg om zijn opponent op afstand te houden.

Mede door een knappe finish op 170 in de voorlaatste leg trok Anderson de eindzege naar zich toe. "Het is wel lekker om zo een finale op slot te gooien, maar voor de rest was het wisselvallig. Adrian zal wel teleurgesteld zijn, maar hij heeft nog vele jaren voor de boeg", aldus Anderson.

Ritme

Lewis baalde vooral dat hij moeite had om in de wedstrijd te komen. "lk kreeg aan het einde van de partij het gevoel dat ik beter begon te spelen, maar ik kwam moeilijk in het ritme."

De 30-jarige Brit was na afloop van zijn verloren partij kritisch, maar ook realistisch. "Ik moet nu gewoon terug naar het trainingsbord. Gary verdient de wereldtitel, want hij was de beste speler dit toernooi."