Gary Anderson heeft zondagavond zijn titel op het WK darts geprolongeerd. De 45-jarige Schot was in de finale te sterk voor Adrian Lewis: 7-5.

Anderson begon als lichte favoriet aan de eindstrijd in Londen. De winnaar van vorig jaar imponeerde door op de weg naar de finale slechts twee sets te verliezen.

Onder anderen Vincent van der Voort en Jelle Klaasen dolven het onderspit tegen Anderson. Lewis bereikte de finale zaterdag door in de halve eindstrijd Raymond van Barneveld te verslaan.

Hoewel van Anderson het meeste werd verwacht, was het Lewis die de eerste set in zijn voordeel besliste. De 30-jarige Brit profiteerde goed van het zwakke begin van zijn opponent.

Anderson herstelde zich overigens al snel door de tweede set overtuigend op zijn naam te schrijven. Hij gunde Lewis daarin geen enkele leg: 1-1.

Niveau

Daarna ging het lang gelijkop, mede doordat beide darters in de beginfase niet hun beste niveau haalden en elkaar daarmee goed in evenwicht hielden. Vooral het raken van de dubbels was zondagavond geen vanzelfsprekendheid.

Na een 3-3 tussenstand in sets leek Anderson definitief het verschil te maken door uit te lopen tot 5-3. Lewis kreeg meerdere kansen om zijn tegenstander pijn te doen, maar miste te veel dubbels om daar voor te zorgen.

Anderson kwam weliswaar op een comfortabele voorsprong, maar Lewis gaf zich niet gewonnen en pakte overtuigend zijn eigen sets. Op 6-5 moest Lewis echter capituleren nadat Anderson 170 uitgooide in de tweede leg en zich even later voor het tweede jaar op rij tot wereldkampioen kroonde.