Raymond van Barneveld concludeerde zaterdag dat hij gewoon niet goed genoeg was om een plaats in de finale van het WK darts af te dwingen.

Vijfvoudig wereldkampioen Van Barneveld ging in de halve finales na een 5-0 achterstand tegen Adrian Lewis uiteindelijk met 6-3 onderuit.

De 48-jarige Hagenaar had geen idee hoe het kwam dat hij zijn niveau niet haalde. "Ik weet het echt niet. Het was een heerlijk relaxte dag na de overwinning van gisteren. Ik heb prima geslapen en lekker gezwommen", sprak hij voor de camera van RTL 7.

"Het neemt niet weg dat Lewis een fantastische darter is, die gewoon de nummer vier van de wereld is en fantastisch gooit. Bij mij kwam het er gewoon niet uit."

Lege handen

Van Barneveld merkte dat het hem opbrak dat hij steeds op zijn tenen moest lopen om Lewis bij te houden en te proberen een set te pakken. Hij kwam van 5-0 terug tot 5-3, maar daarna was het klaar.

"Het vergde heel veel energie van me, het trok me helemaal leeg. Ik speelde eigenlijk een verloren partij. Het was helemaal op. Uiteindelijk probeer je hier wereldkampioen te worden, maar ik sta hier met lege handen. Ik heb wel een derde plaats, maar dat telt niet."