Raymond van Barneveld heeft er bij het WK darts in Londen vrij veel vertrouwen in dat hij uiteindelijk de titel kan pakken.

De Hagenaar, die dinsdag in een kraker te sterk was voor Michael van Gerwen, kroonde zich vijf keer eerder tot wereldkampioen. In 2007 vierde hij zijn enige wereldtitel in de PDC.

"Ik schat mijn kansen toch op zestig tot zeventig procent", zegt de 48-jarige Van Barneveld tegen De Telegraaf. "Ik weet wat ik kan."

Door zijn geloof in eigen kunnen kiest Van Barneveld ervoor om zich niet te druk te maken om de mening van anderen. "Ik blijf daarom ook weg van de social media. Ik wil niets lezen, want dan staan er toch weer dingen op een forum. Dat gaat dan toch in je ziel zitten. Dat wil ik niet meer. Ik ben blij dat ik dat niet meer heb opgezocht."

Van Barneveld vindt dat hij heeft laten zien nog altijd tot de top te behoren en dat hij daarmee een aantal criticasters de mond heeft gesnoerd.

"Natuurlijk hoor je achteraf dat je min of meer afgeschreven bent. Maar ik heb toch even mooi mijn vingertje opgestoken om te zeggen: jongens, zak er maar allemaal in, ik ben er nog steeds."

Taylor

In de vorige ronde zag Van Barneveld met Phil Taylor een concurrent het toernooi verlaten. De legende verloor van Jelle Klaasen

''Het zou mij niet verbazen als hij er volgend jaar mee ophoudt, of misschien over twee jaar'', zei 'Barney' over de zestienvoudig wereldkampioen. ''Ik zag hem helemaal niet strijden. Ik denk dat Phil moe is, ik denk dat hij er langzamerhand genoeg van krijgt.''

Vann Barneveld neemt het vrijdagavond in de kwartfinales op tegen Michael Smith. ''Ik hoop dat ik de finale haal, daar droom je van. Maar Smith gooit 140's en 180's alsof het niks is. Hopelijk kan ik hem verslaan en de halve finales bereiken.''

In de middagsessie komt Klaasen in actie tegen Smiths landgenoot Alan Norris.