'Superblije' Klaasen blijft nuchter onder zege op Taylor

Jelle Klaasen bleef woensdag opvallend nuchter onder zijn verrassende 4-3 zege op Phil Taylor in de achtste finales van het WK darts.

"Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik nu best relaxed ben", zei Klaasen gelijk na afloop van de partij voor de camera van RTL7.

"Ik ben nooit iemand geweest die een overwinning superuitbundig viert. Ik blijf altijd wel rustig. Maar dat neemt niet weg dat ik nu superblij ben."

Klaasen liet Taylor nog bijna ontsnappen in het Alexandra Palace in Londen. De 31-jarige Alphenaar miste bij een 2-1 voorsprong in sets vier setdarts en miste in de zesde set een matchdart.

"Ik maakte het mezelf heel moeilijk. Gelukkig gaf ik niet op en bleef ik vechten. Een paar 180'ers op het goede moment hebben me gered", aldus Klaasen.

Foto-overzicht: kwartfinalisten WK darts

Onderschatten

De nummer negentien van de plaatsingslijst had naar eigen zeggen voor de wedstrijd al het gevoel dat hij de zestienvoudig wereldkampioen zou verslaan. "Ik ging ervan uit dat ik ging winnen. Hij speelde ook goed, maar gelukkig was ik net iets beter."

Klaasen neemt het in de kwartfinales op tegen de ongeplaatste Engelsman Alan Norris. "Ik moet hem zeker niet onderschatten. Hij wint niet voor niets met 4-1 van Mark Webster. Ik ga nu eerst maar eens lekker oud en nieuw vieren."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie