Basketbal

New York Knicks-speler Early in been geschoten bij beroving

New York Knicks-speler Cleanthony Early is in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn been geschoten bij een incident in Queens.

De schietpartij vond plaats rond 4.00 uur lokale tijd in de vroege woensdagochtend, zo meldt de politie van New York aan de lokale zender WABC-TV.

De taxi van Early werd omringd door drie auto's met daarin vier tot zes mensen met bivakmutsen die zijn juwelen, waaronder een grote gouden ketting, wilden hebben.

Het incident vond plaats op ruim een kilometer van de nachtclub CityScapes Gentlemen's Club die de 24-jarige basketballer had bezocht.

Early is één keer geraakt in zijn knieschijf en vervolgens in stabiele conditie naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten zijn gevlucht voordat ze konden worden opgepakt.

Verklaring

De Knicks melden in een verklaring dat ze op de hoogte zijn van wat er gebeurd is met hun speler. "We zijn opgelucht dat het geen levensbedreigende situatie is. Verder doen we voorlopig geen mededelingen."

Early stond dinsdag bij de 108-96 thuiszege van de Knicks op de Detroit Pistons nog 29 seconden in het veld. Zijn gemiddelde in zijn tweede NBA-seizoen staat op ruim drie minuten speeltijd in de tien wedstrijden waarin hij in actie kwam.

Derrick Williams, een teamgenoot van Early, verloor eerder deze maand ruim een half miljoen euro aan juwelen nadat hij twee vrouwen uit een nachtclub mee naar huis had genomen.

Tip de redactie