Darts

Van Gerwen zegt dat jaar verpest is door verlies op WK

Een zwaar teleurgestelde Michael van Gerwen had na afloop van zijn uitschakeling tegen Raymond van Barneveld op het WK darts het gevoel dat al zijn eerdere titels van dit jaar voor niets zijn geweest.

"Dat ik dit jaar zo veel titels heb gewonnen maakt nu niet meer uit. Ik had ze graag allemaal ingeruild voor de wereldtitel. Dat ik er nu uit lig op het WK doet daarom extra veel pijn", aldus Van Gerwen na afloop tegenover Sky Sports.

De nummer één van de wereld, die eerder dit jaar onder meer World Matchplay en het Grand Slam of Darts won, ging in een thriller met 4-3 onderuit tegen landgenoot Van Barneveld in de derde ronde.

"Het is altijd teleurstellend als je verliest. Raymond speelde erg goed, ik speelde oké maar miste te veel dubbels op de belangrijke momenten. Dat kan ik mezelf niet veroorloven als hij zo goed speelt."

"Hij gooide 124 op een fantastische manier uit nadat hij al een 180 had gegooid. Zo won hij de vijfde set. Dat was een belangrijk moment in de wedstrijd."

Pijnlijk

Van Gerwen had met 105,78 het hoogste gemiddelde ooit voor een verliezende speler op het WK. De 26-jarige Nederlander zoekt de schuld voor de nederlaag alleen bij zichzelf.

"Bij 3-3 in sets en 2-1 achter in legs had ik 80 uit moeten gooien, maar ik miste. Toen gooide Raymond 96 uit en was het voorbij. Ik kan alleen mezelf de schuld geven voor deze nederlaag."

"Dit doet erg veel pijn, maar ik moet proberen om hier zo snel mogelijk overheen te komen en te gaan trainen voor komend jaar."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie