Darts

Overwinning op Van Gerwen voelt als kampioenschap voor Van Barneveld

Raymond van Barneveld kon zijn geluk dinsdag niet op nadat hij zich in een thriller met 4-3 ontdeed van Michael van Gerwen in de derde ronde van het WK darts.

"Het kan niet meer stuk", jubelt de 48-jarige Hagenaar tegenover RTL7. "Dit voelt voor mij als het winnen van het kampioenschap. Ik ben echt extreem blij."

In een bloedstollende partij deden beide Nederlanders weinig voor elkaar onder. Uiteindelijk was de ervaren 'Barney' de meest gelukkige in het Londense Alexandra Palace. "Bizar, ik kan het nog niet geloven. Ik denk dat ik nog nooit in m'n hele carrière zo'n wedstrijd gespeeld heb."

​Van Barneveld keek al lang uit naar het treffen met zijn landgenoot, die als favoriet gold op het WK. "Ik wist dat dit eraan zat te komen. Maar na de eerste set dacht ik: wat doe ik hier? Ik kan veel en heb jaren m'n mannetje gestaan, maar toen dacht ik: ik sta hier als figurant op het podium."

Desondanks knokte de Hagenaar, die eerder deze week opa werd van een kleinzoon, zich terug tegen 'Mighty Mike'. Ik heb van tevoren al tegen mijn vrouw gezegd dat ik hem kon pakken. Ik weet wat het is om van hem te winnen."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie