Darts

Van der Voort heeft vrede met 'afslachting' door titelhouder Anderson

Vincent van der Voort baalde er dinsdagavond van dat hij niet meer tegenstand kon bieden aan titelhouder Gary Anderson, maar kon leven met zijn uitschakeling in de derde ronde van het WK darts.

De Noord-Hollander ging met 4-0 hard onderuit tegen de oppermachtige Schot, die zijn tegenstander slechts één leg gunde.

"Het is een hard gelag", reageert Van der Voort voor de camera van RTL7. "In principe verlies je met 12-1. Dat doet zeer. Ik had meer van mezelf verwacht."

De Nederlander begon nog wel met een 180'er en had naar eigen zeggen toen de kans om toe te slaan. Nadat hij daar niet in slaagde, walste Anderson over hem heen.

"Op een gegeven moment gaat hij veel te makkelijk gooien. Mijn ritme is natuurlijk ook ideaal voor hem, je ziet dat hij dat lekker vindt."

Afgeslacht

Van der Voort raakte na de tweede set zichtbaar gefrustreerd. "Op een gegeven moment was ik alleen nog maar bezig om een leg te winnen. Het lijkt alsof hij me afslacht. Dat was misschien ook wel zo. "

"Daar heb ik ook wel vrede mee. Of ik nou close verlies of dik: hij was vele malen beter dan ik. Ik was zeker niet top, de hele week al niet."

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie