Phil Taylor haalde maandagavond na zijn zege op Kevin Painter in de tweede ronde van het WK darts hard uit naar dartslegende Eric Bristow.

Bristow, die zich in de jaren tachtig vijf keer tot wereldkampioen kroonde, zei afgelopen week dat Taylor "hersendood" is omdat hij vaak op 162 of 163 uitkomt, scores die het onmogelijk maken te finishen.

"Multimiljonair word je niet als je hersendood bent. Ik heb in negentien WK-finales gestaan", aldus Taylor in gesprek met Sky Sports.

"Hoe kan iemand mij zo noemen? Over Bristow kan ik ook wel het een en ander zeggen, maar dat doe ik niet. Heeft hij wel respect voor mij?"

Hoog niveau

In de volgende ronde van het WK stuit Taylor op de winnaar van het treffen tussen Jelle Klaasen en Mervyn King. Tegen Painter herstelde de 55-jarige Brit zich van een moeizame start.

"Ik heb nooit zo'n hoog niveau gehaald bij het oefenen, dus ik heb vertrouwen. Het toernooi begint nu pas, ik ben heel blij met hoe ik speel", aldus Taylor, die dit toernooi veel sleutelt aan zijn materiaal.

"Andere darters doen dertig jaar met dezelfde pijlen, maar ik ben niet bang om zaken te veranderen. Ik zoek altijd naar verbetering."