Phil Taylor heeft maandagavond met veel moeite de derde ronde bereikt bij de WK darts. De Brit was uiteindelijk met 4-1 te sterk voor Kevin Painter.

Taylor begon erg zwak aan zijn duel in de tweede ronde en dat leverde hem dan ook een 1-0 achterstand op in sets.

Taylor kwam terug tot 1-1, maar het was vooral aan de missers van Painter te danken dat Taylor vervolgens de grip over de wedstrijd kon pakken. De 2-1 voorsprong in sets voor Taylor, die vooral moeite had met de dubbels, bleek het breekpunt in de wedstrijd. 

Zijn mogelijke tegenstander in de derde ronde is Jelle Klaasen. De Nederlander speelt dinsdagmiddag om 14.00 uur zijn partij in de tweede ronde tegen Mervyn King.

Lewis

Adrian Lewis en Peter Wright hadden in tegenstelling tot Taylor veel minder moeite om de derde ronde te bereiken. Beide mannen gaven geen set weg in hun partij. Lewis versloeg zijn landgenoot Andrew Gilding, terwijl Wright geen medelijden kende met de Belg Ronny Huybrechts.

Eerder op maandag had Mark Webster zich al op overtuigende wijze verzekerd van de derde ronde door Terry Jenkins met 4-0 te verslaan. 

Dinsdag komen meerdere Nederlanders in actie. De blikvanger van de dag is het duel in de derde ronde tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Vincent van der Voort moet het opnemen tegen titelverdediger Gary Anderson.