Michael van Gerwen was zondag uitermate gelukkig dat hij zo'n hoog gemiddelde haalde in zijn met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Darren Webster in de tweede ronde van het WK darts in Londen.

"Ik zat geen enkele leg boven de vijftien darts en ik gooide een gemiddelde van meer dan 109 per drie pijlen. Ik steek het allemaal maar in mijn zak", glunderde Van Gerwen voor de camera van RTL7.

De nummer één van de wereld had in de eerste ronde nog opvallend veel moeite met de Duitse qaulifier René Eidams en zegevierde met slechts 3-2.

"Veel mensen zullen wel zeggen dat dit revanche is op die eerste ronde, maar zo zie ik dat zelf niet. Ik bekijk het toernooi per wedstrijd en wat ik nu heb laten zien tegen Webster kan ik meenemen naar de volgende ronde. Ik hoop dat ik het kan volhouden."

Van Barneveld

Van Gerwen neemt het in de achtste finales op tegen landgenoot Raymond van Barneveld, die zondag Stephen Bunting met 4-3 opzij zette.

"Als ik tegen hem goed speel, dan moet en zal ik van hem winnen", blikte de 26-jarige Brabander alvast vooruit op de kraker van dinsdagavond in het Alexandra Palace.

"Ik heb hier nog nooit zo goed staan gooien en we houden er allebei niet van om tre verliezen, dus ik stap met veel vertrouwen het podium op. Ik denk dat Van Barneveld mijn wedstrijd ook heeft gezien. Maar voordat het zover is heb ik gelukkig nog even de tijd om mijn rust te pakken en te relaxen."

Van Gerwen kroonde zich in 2014 tot wereldkampioen. De 22 jaar oudere Van Barneveld mocht zich in het verleden vijf keer de beste van de wereld noemen.