Vincent van der Voort vond de 4-2 zege van zondag op Kyle Anderson in de tweede ronde van het WK darts vooral een grote overwinning op zichzelf.

"Ik kwam 2-0 achter in sets en normaal zou ik dan denken: hoe kan dat nou? Ik had juist 2-0 voor moeten staan. Maar ik bleef vechten en daar werd ik uiteindelijk voor beloond", aldus Van der Voort tegen RTL7.

De 40-jarige Noord-Hollander miste in de openingsfase van de partij opvallend veel dubbels. "Ik voelde van tevoren niet echt dat het een heel belangrijke wedstrijd zou worden. Maar het was niet zo dat ik slecht stond te spelen."

"Na de 2-0 achterstand kwam er meer beleving in mijn spel en dacht ik: ik ga winnen, wat er ook gebeurt. Dit is een grote overwinning op mezelf."

Zelfvertrouwen

Van der Voort, die als vijftiende is ingeschaald in Londen, kreeg naar eigen zeggen steeds meer zelfvertrouwen. "Ik weet dat ik niet de beste en meest getalenteerde darter ben. Ik moet het dus van andere dingen hebben. Dat heb ik vandaag laten zien."

Van der Voort neemt het in de achtste finales op tegen titelverdediger Gary Anderson. "Ik weet dat ik tegen iedere tegenstander mijn niveau naar een bepaald punt kan opkrikken. Ik ga er alles aan doen om hem te verslaan."