Christian Kist heeft zaterdag de tweede ronde van het WK darts niet overleefd. De Nederlander moest het afleggen tegen Dave Chisnall: 4-1. 

Kist had in de eerste ronde nog overtuigend gewonnen van Justin Pipe, maar hij kwam tegen Chisnall scorend tekort.

De nummer dertien van de plaatsingslijst zat vanaf het begin goed in de wedstrijd en gunde Kist nauwelijks kansen. In de tweede set had de Nederlander een pijl voor de set, maar hij miste op tops.

Het derde bedrijf was een prooi voor Chisnall, maar daarna herstelde Kist zich. Hij haalde in de vierde set een hoog niveau en sleepte er een vijfde set uit. Daarin liet Kist enkele kansen onbenut, waardoor Chisnall de zege eenvoudig naar zich toetrok. Hij kwam tot een gemiddelde score van 102,85, zijn hoogste ooit op het WK.

Chisnall bereikte voor de derde keer in zijn loopbaan de derde ronde in het Londense Alexandra Palace en speelt daarin tegen Peter Wright of Ronny Huybrechts.

Anderson

Ook Gary Anderson plaatste zich voor de derde ronde van het WK. De titelverdediger versloeg Daryl Gurey met 4-1.

De Schot haalde bij vlagen een hoog niveau en zette de Noord-Ier vrij eenvoudig aan de kant. Anderson moet voor een plek in de kwartfinale afrekenen met Vincent van der Voort of Kyle Anderson.