Stephen Curry heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag met Golden State Warriors de NBA-topper tegen Cleveland Cavaliers van LeBron James gewonnen: 89-83.

Het treffen tussen beide sterspelers was bovendien een herhaling van de NBA-finale van afgelopen seizoen. De Warriors wonnen die strijd in juni van dit jaar uiteindelijk met 4-2.

Ook dit keer was de ploeg uit Oakland de beste. Met name in het eerste kwart walsten de dit seizoen nagenoeg ongeslagen Warriors over de Cavaliers heen. De thuisploeg liet daarna echter wat steken vallen, waardoor de Cavs nog wat terrein konden goedmaken.

Opvallend genoeg was Curry met 19 punten en 7 assists niet de grote man bij de Warriors, die in Draymond Green (22 punten en 7 assists) de uitblinker kenden. James was goed voor 25 punten en 2 assists bij de Cavaliers.

Los Angeles

Later op vrijdag wonnen de Los Angeles Clippers een onderonsje in hun thuishaven door stadgenoot Los Angeles Lakers met 94-84 te verslaan.

Opvallend genoeg namen de Clippers een enorme voorsprong op de rivaal, maar dreigde de ploeg die bijna weer weg te geven in een vreemd vierde kwart. Daarin scoorden de Lakers plots 27 punten, terwijl de Clippers er met slechts negen genoegen moesten nemen. Chris Paul was de grote man bij de Clippers met 23 punten en zes assists.

Oklahoma Thunder werd geklopt door Chicago Bulls (105-96). Voor koploper Oklahoma was dat geen probleem in hun divisie, waarin Utah Jazz liefst acht winstpartijen achter staat. De Bulls konden de zege wel goed gebruiken in de jacht op Cleveland.