Jelle Klaasen maakte woensdagavond indruk door in zijn partij tegen de Engelsman Joe Cullen het hoogste gemiddelde van de eerste ronde te gooien bij het WK darts. Na afloop was de Nederlander uiteraard tevreden.

"Ik ben er blij mee. Toch nog iemand die boven de 100 gemiddeld gegooid", zei Klaasen, die tot 102,54 kwam, tegen het AD.

De 31-jarige Klaasen won zijn partij tegen de vijf jaar jongere Engelsman met 3-0. "Ik heb een lekkere wedstrijd gegooid. Ik hield de druk er steeds op, het voelde allemaal heel makkelijk. Soms heb je van die wedstrijden waarin alles erin valt. Dit was er eentje."

In de tweede ronde in het Londense Alexandra Palace stuit Klaasen dinsdag op Mervyn King. De wereldkampioen van 2006 bij de concurrerende dartsbond BDO was de zesde en laatste Nederlander die zich bij de laatste 32 schaarde.

Christian Kist, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld en Benito van de Pas zijn ook door. Jan Dekker kon woensdag in de openingsronde niet stunten tegen oud-wereldkampioen Adrian Lewis (3-0).

Van de Pas

Ook de 22-jarige Van de Pas kwam woensdag in actie. Hij versloeg de Duitser Max Hopp met 3-1.

"Ik heb de wedstrijd binnen, dat is het belangrijkste. Ik begon goed, maar daarna maakte ik het mezelf onnodig moeilijk", zei Van de Pas, die het zondag in de tweede ronde opneemt tegen de Belg Dimitri van den Bergh.

"Ik kijk uit naar de partij tegen Dimitri, een goede vriend van me."