Jelle Klaasen en Benito van de Pas hebben zich woensdagavond geplaatst voor de tweede ronde van het WK darts in Londen. Jan Dekker overleefde de openingsronde niet.

De 31-jarige Klaasen maakte in zijn openingspartij indruk tegen de Engelsman Joe Cullen met een 3-0 zege.

Hij toonde aan in vorm te zijn. Klaasen behaalde als enige darter in de eerste ronde een gemiddelde van boven de 100 punten: 102,54.

De Brabander werd in 2006 wereldkampioen bij de concurrerende bond BDO. Op het WK van de PDC kwam hij nog nooit verder dan de kwartfinales. Klaasen neemt het volgende week dinsdag in de tweede ronde op tegen de Engelsman Mervyn King.

Van de Pas

Van de Pas versloeg de Duitser Max Hopp met 3-1. In de volgende ronde neemt hij het op tegen Dimitri Van den Bergh uit België, die in de eerste ronde verrassend de Engelsman Ian White uitschakelde.

Van begin af aan was Van de Pas tegen Hopp de betere speler, al haalde hij geen hoog niveau. Hij kwam op een 2-0 voorsprong en leek op weg naar een zege zonder setverlies, maar in de derde set liet hij enkele kansen liggen en kwam Hopp door een opleving terug in de wedstrijd.

In de vierde set stelde de 22-jarige Van de Pas orde op zaken en trok hij de wedstrijd naar zich toe.

Dekker

Met Christian Kist, Michael van Gerwen, Vincent van der Voort, Raymond van Barneveld, Van de Pas en Klaasen verzekerden zes Nederlanders zich van een plek in de tweede ronde.

Het lukte Dekker niet om zich in dat rijtje te voegen. Voor de 25-jarige Nederlander bleef een stunt tegen Adrian Lewis uit, die de wedstrijd met 3-0 won.

In de eerste set kwam Dekker verrassend met 2-1 in legs voor, maar Lewis pakte toch de set. In het vervolg bleek de Engelsman een maatje te groot.