Een ouderwets sterke prestatie van Kobe Bryant heeft Los Angeles Lakers in de nacht van dinsdag op woensdag aan de vijfde overwinning van het NBA-seizoen geholpen.

De 37-jarige Bryant, die na dit seizoen afscheid neemt als basketballer, was in de 111-107 uitzege op Denver Nuggets met 31 punten topscorer van de wedstrijd. Dat betekende ook een evenaring van zijn hoogste score van deze jaargang.

De voormalig MVP, die een wedstrijd had gemist vanwege een pijnlijke schouder, maakte elf punten in het laatste kwart.

De Lakers keken halverwege nog tegen een achterstand van 21 punten aan, met name door Nuggets-guard Will Barton die op dat moment al 23 punten achter zijn naam had, maar vooral door goede verdediging van Bryant na rust uitkwam op 25.

"Ik kan nog wel een beetje basketballen'', zei Bryant. "Maar ik twijfel geen moment over mijn besluit om na dit seizoen te stoppen. Absoluut niet."

De Lakers staan met vijf zeges en 23 nederlagen nog wel in de onderste regionen van de Western Conference.

Pistons

Detroit Pistons was in Miami buitengewoon trefzeker van afstand met liefst vijftien driepunters. Die hielpen de ploeg na een achterstand van achttien punten vroeg in de wedstrijd alsnog aan de winst (93-92) in de American Airlines Arena.

De Miami Heat-sterren Dwyane Wade en Chris Bosh misten in de slotseconden nog kansen om de score te doen kantelen.