Skiër Marcel Hirscher is dinsdag ternauwernood ontsnapt aan een neerstortende drone bij de wereldbekerslalom bij kunstlicht in Madonna di Campiglio.

De Oostenrijkse favoriet, die ook over een Nederlands paspoort beschikt, was op weg naar beneden toen een drone met camera achter hem uiteen viel op de piste.

Hirscher merkte het bizarre incident achter zijn rug waarschijnlijk niet op en ging onverminderd hard door met zijn race, die hem de tweede positie bezorgde in Italië.

De drone werd gebruikt voor de televisieregistratie van de wedstrijd.

De 26-jarige Hirscher grapte op zijn Instagram-pagina dat het "luchtverkeer druk is in Italië", maar na zijn race sprak hij tegen de Oostenrijkse televisie ook zijn zorgen uit.

"Dit mag nooit meer gebeuren. Je wilt niet nadenken over wat had kunnen gebeuren. Ik had een serieuze blessure kunnen oplopen.

Video: Hirscher ontsnapt aan crash met drone

Kristoffersen

Henrik Kristoffersen was de winnaar in Madonna di Campiglio. De 21-jarige Noor was in de eerste manche superieur en nam ten minste een volle seconde voorsprong op zijn naaste concurrenten. Die ruime marge gaf hij tijdens de tweede gang, voor de late starters onder wat moeilijkere omstandigheden, niet meer weg.

Hirscher finishte op 1,25 van Kristoffersen en bleef daarmee zijn landgenoot Marco Schwarz, die een goede tweede run had, voor.

In de algemene rangschikking nam Hirscher de eerste plaats weer over van de Noor Aksel Lund Svindal. Deze nestelde zich tijdelijk bovenaan door zijn tweede plaats in de omstreden parallelreuzenslalom van maandag in Alta Badia.