Darts

Van Barneveld kan door kleinkind gedachten moeilijk bij darts houden

Raymond van Barneveld had zondag in zijn eerste ronde partij op het WK darts tegen Dirk van Duijvenbode moeite om zich helemaal op de wedstrijd te richten. De Hagenaar was met zijn gedachten bij het feit dat hij bijna opa wordt.

"Ik vond het best moeilijk mijn gedachten erbij te houden. Ze dwaalden steeds af. Je wilt toch weten hoe het thuis gaat", aldus Van Barneveld na zijn zege op zijn landgenoot tegen het AD.

Omdat de dochter van Van Barneveld ieder moment kan bevallen, hield de darter zondag tot op het podium van het Londense Alexandra Palace contact met zijn familie. Dinsdag vliegt hij zelfs terug naar Nederland waar hij hoopt de bevalling mee te maken.

"Als die kleine er eenmaal is, valt er denk ik een last van mijn schouders af. Vreemd is het wel. Ik ben pas 48 jaar. Ik zat al te denken: volgend jaar om deze tijd is er weer een WK. Als ik niet bij de bevalling ben geweest, kan ik straks ook niet het eerste kaarsje op de verjaardagstaart uitblazen."

Wereldtitel

De mindere focus van Van Barneveld had niet tot gevolg dat hij een set verloor tegen de debuterende Van Duijvenbode, al had hij wel geluk in de beslissende leg van de tweede set. De 23-jarige Van Duijvenbode gooide drie keer in de triple 20 terwijl hij op 180 stond. 

"Het is dat hij 180 dood gooide, anders was het nog een heel andere wedstrijd geworden", besefte de wereldkampioen van 2007. "Tegen een Nederlander spelen vind ik altijd moeilijk, dus ik ben blij met de winst. Maar mijn spel moet beter."

Van Barneveld sluit zelfs niet uit dat hij nog een keer de wereldtitel kan pakken als hij zijn niveau omhoog kan krijgen in de komende dagen.

"Dan moet alles goed vallen, het deelnemersveld is heel erg sterk, maar ik heb er vertrouwen in dat ik het nog een keer voor elkaar kan krijgen."

Tip de redactie