Darts

Van der Voort simpel naar tweede ronde WK, Whitlock uitgeschakeld

Vincent van der Voort heeft zaterdagavond zonder problemen de tweede ronde van het WK darts bereikt. Voor de als tiende geplaatste Simon Whitlock zit het toernooi er al weer op.

Van der Voort kende in Londen weinig problemen met de 48-jarige Australiër Laurence Ryder: 3-0.

De 40-jarige Nederlander, die nog nooit heeft verloren in de eerste ronde van het WK van profbond PDC, kwam tot een gemiddelde van 96 met drie pijlen en was in een halfuurtje klaar.

'The Dutch Destroyer' neemt het in de tweede ronde wederom op tegen een Australiër. Kyle Anderson, die vrijdag wist te winnen van de als achttiende geplaatste Brendan Dolan, is na de kerst de volgende tegenstander van Van der Voort.

De Noord-Hollander evenaarde vorig jaar zijn beste prestatie bij het wereldkampioenschap door voor de tweede keer de kwartfinales te bereiken. Daarin was Phil Taylor toen te sterk.

Taylor

Ook Phil Taylor verzekerde zich van een plaats in de tweede ronde. De meest succesvolle darter ooit uit Engeland, dit keer als derde geplaatst, hoefde niet zijn beste spel te spelen tegen de Japanner Keita Ono: 3-0.

Whitlock werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de Engelsman Ricky Evans: 3-2. De verliezend finalist van 2010 stond twee sets én twee legs voor, verzuimde twee matchdarts te benutten en gaf de voorsprong vervolgens helemaal weg.

De beslissing viel pas in de verlenging van de beslissende vijfde set (6-4). Vorig jaar verloor Whitlock ook al in de eerste ronde. De Australiër hield in 2010 Raymond van Barneveld uit de WK-finale. Whitlock moest daarin buigen voor de Britse recordkampioen Phil Taylor. De laatste jaren heeft 'The Wizard' echter weinig succes meer.

Whitlock was niet de enige speler van naam die al in de eerste ronde sneuvelde. Ian White, de Engelse nummer negen van de wereld, moest buigen voor de 21-jarige Belg Dimitri Van den Bergh (3-1).

Tip de redactie