IJshockey

Penguins sturen ijshockeyer Sprong terug naar voormalige club

IJshockeyer Daniel Sprong zal voorlopig niet meer uitkomen in de NHL voor de Pittsburgh Penguins. De geboren Amsterdammer is teruggestuurd naar zijn oude club Charlottetown Islanders, uitkomend in de Quebec Major Junior Hockey League.

"Het is belangrijk dat hij meer speeltijd krijgt'', zegt technisch directeur Jim Rutherford van de Penguins zaterdag op de site van de club. "Het is heel goed voor zijn ontwikkeling en ervaring dat hij al even in de NHL heeft gespeeld.''

De 18-jarige Sprong werd in juni als 46e gekozen door de Penguins in de jaarlijkse NHL-draft. De verwachting was dat de Nederlander ook dit seizoen zou gaan spelen voor de Charlottetown Islanders, maar hij maakte zoveel indruk in het voorseizoen dat de ploeg uit Pittsburgh hem bij de NHL-selectie hield.

Sprong maakte begin oktober in de openingswedstrijd van de Penguins zijn debuut in de grootste ijshockeycompetitie ter wereld en heeft tot nu toe achttien wedstrijden achter zijn naam staan. Daarin heeft hij twee goals gemaakt.

Tussen 17 november en 9 december zat de 'winger' bij duels van Penguins op de tribune, maar doordat ploeggenoot Pascal Dupuis door een chronische blessure met pensioen ging, schoof Sprong weer door naar de wedstrijdselectie.

Afgelopen nacht zat de Nederlander echter weer op de tribune bij het treffen met de Boston Bruins.

Paspoort

Sprong woont sinds zijn zevende jaar in Canada. Hij wil graag een Canadees paspoort bemachtigen zodat hij later ook voor de nationale ploeg van dat land kan uitkomen.

De Amsterdammer was genomineerd voor de titel Talent van het jaar, maar die prijs ging dinsdag bij het Sportgala naar de 15-jarige zwemster Marrit Steenbergen.

In de vorige twee seizoenen kwam Sprong al uit voor de Charlottetown Islanders. Daar blonk hij uit met 69 goals en 87 assists in 135 wedstrijden.

Tip de redactie