Darts

Van Gerwen komt met schrik vrij in eerste ronde WK darts

Michael van Gerwen en Christian Kist hebben zich vrijdag geplaatst voor de tweede ronde van het WK darts in het Londense Alexandra Palace.

Van Gerwen kwam met de schrik vrij tegen René Eidams. De Brabantse nummer één van de wereld had een verlenging in de vijfde set nodig om de Duitse qualifier te verslaan: 3-2.

De 26-jarige Van Gerwen leek in zijn openingspartij af te stevenen op een soepele overwinning, maar na twee soeverein gewonnen sets (3-0 en 3-0) begon de motor ineens te haperen.

Eidams kwam terug in de wedstrijd door de derde en vierde set te winnen (1-3 en 0-3), waardoor Van Gerwen ineens wankelde. De wereldkampioen van 2014 wist in de zenuwslopende vijfde set echter een enorme sensatie te voorkomen, door in de verlenging met 4-2 te winnen.

Van Gerwen neemt het in de tweede ronde op tegen Darren Webster. De Engelsman was eerder op de dag met 3-1 te sterk voor de Schot John Henderson. 

Kist

Kist schakelde in de eerste ronde de Engelsman Justin Pipe uit met 3-0 in sets. Pipe, de nummer twintig van de wereld, kwam geen moment in zijn spel en daar maakte Kist dankbaar gebruik van.

In de tweede ronde speelt de 29-jarige Kist tegen de winnaar van de partij tussen de Engelsman Dave Chisnall en de Oostenrijker Rowby-John Rodriguez. 

Voor Kist is het de eerste keer dat hij weet door te dringen tot de tweede ronde van het WK. Vorig jaar verloor hij in de eerste ronde met 3-1 van zijn landgenoot Jelle Klaasen.

Lees meer over:
Tip de redactie