Darts

'De druk zal Van Gerwen teveel worden op WK'

Co Stompé denkt niet dat Michael van Gerwen de wereldtitel zal veroveren op het WK darts in het Londense Alexandra Palace.

"Ik denk dat hij te vroeg heeft gepiekt", zegt de darter en analist tegen NU.nl in een uitgebreide voorbeschouwing op het toernooi.

"Én ik denk dat de druk hem teveel wordt, omdat werkelijk iedereen verwacht dat hij wereldkampioen wordt. Vergeet niet, Michael is pas 26, dat is relatief jong voor een darter. Vooral als hij echt onder druk staat, gooit hij vaak minder goed. Dan zie je dat hij toch menselijk is."

Van Gerwen pakte twee jaar geleden zijn eerste titel op het toernooi dat donderdag van start is gegaan. Vorig jaar verloor hij in de halve finales, maar daarna maakte hij grote indruk. Hij won in 2015 liefst dertien toernooien.

Beste vorm

Jacques Nieuwlaat, commentator bij RTL7, is het niet eens met Stompé. Hij denkt wel dat Van Gerwen zijn goede prestaties van dit jaar voortzet en de wereldtitel pakt.

"Michael verkeert in de beste vorm van zijn leven en is ook nog eens mentaal het sterkst", aldus Nieuwlaat. "Hij heeft de laatste tijd zoveel gewonnen dat hij simpelweg niet eens denkt aan de mogelijkheid dat hij een partij kan verliezen."

Vrijdag kwam Van Gerwen voor het eerst in actie op het WK. Hij kwam met de schrik vrij tegen de Duitser René Eidams en won uiteindelijk met 3-2.

In een uitgebreid verhaal op NUweekend spreken Stompé, Nieuwlaat en ook oud-darter Niels de Ruiter over de kansen van Van Gerwen en ook over die van Raymond van Barneveld, de andere Nederlanders en Phil Taylor bij het WK dat van 17 december tot 3 januari gehouden wordt

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie