Darts

Anderson denkt dat Van Gerwen hem het liefst ontloopt op WK darts

Gary Anderson kijkt uit naar een eventuele partij tegen Michael van Gerwen op het WK darts in Londen en verwacht dat de Nederlander niet graag tegen hem speelt.

Anderson is de titelverdediger bij het toernooi dat donderdag van start gaat in Alexandra Palace. Hij kan Van Gerwen alleen in de finale treffen.

"Er is een aantal spelers waartegen ik het beste in mezelf naar boven kan halen. Je ziet me eigenlijk nooit uitbundig op het podium, maar tegen Michael ben ik daartoe in staat", zegt de Schot tegen ESPN.

"Buiten de wedstrijden om kan ik het goed vinden met Michael, want hij is een geweldige gozer. Maar als we tegenover elkaar staan op het WK is het andere koek, en hij zal hetzelfde zeggen."

Stevig gevecht

Volgens Anderson maakt de houding van Van Gerwen hun onderlinge ontmoetingen extra mooi. "Michael deelt graag uit, maar houdt er niet van te moeten incasseren. Dat vind ik mooi, ik houd wel van een stevig gevecht."

"Hij weet dat ik hem twee jaar geleden had moeten verslaan en dat ik hem vorig jaar in de halve finales uitschakelde. Ik ben wel de laatste die hij in de finale wil tegenkomen."

Anderson komt donderdagavond al in actie op het WK. Van Gerwen werkt vrijdagavond zijn partij in de eerste ronde af.

Tip de redactie