Sportgala

Schippers hoopt op passend vervolg van 'bijzonder jaar'

Dafne Schippers is trots op het feit dat ze dinsdagavond werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. De wereldkampioene op de 200 meter hoopt dat ze haar successen van 2015 komend jaar een passend vervolg kan geven.

"Het was een heel bijzonder jaar en het is een hele eer om dit soort prijzen te winnen. Ik hoop een beetje dat dit het begin is van nog meer moois", aldus de 23-jarige atlete dinsdagavond op het Sportgala in Amsterdam tegen de NOS.

Schippers werd afgelopen jaar onder meer wereldkampioen op de 200 meter en veroverde zilver op de 100 meter. Ze hoopt dan ook dat die successen een opstapje zijn voor de Olympische Spelen van komende zomer in Rio de Janeiro.

"Het belangrijkste jaar komt er nu aan", beseft Schippers. "Ik hoop dat ik veel kan laten zien en dat mijn medailles in 2015 gelden als opstapje. Ik voel in ieder geval geen druk, want ik leg mezelf meer druk op dan anderen."

Bennema

Niet alleen Schippers viel in de prijzen, ook haar coach Bart Bennema ging naar huis met een bokaal. Bennema werd verkozen tot Coach van het Jaar.

"Ik vind de waardering voor hem heel mooi. Het is heel fijn dat coaches ook eens in de belangstelling staan", aldus Schippers.

Knegt

Ook Sjinkie Knegt kon zijn geluk niet op nadat hij werd verkozen tot Sportman van het Jaar. De shorttracker troefde springruiter Jeroen Dubbeldam en BMX'er Niek Kimmann af.

Knegt is de eerste in zijn tak van sport die de prestigieuze titel op zijn naam heeft staan. "Het is heel mooi dat zo'n kleine sport als shorttrack zo'n grote prijs kan winnen", zei de Fries dinsdagavond bij het Sportgala tegen de NOS.

"Het was een heel bijzonder jaar voor mij, maar sporters willen het altijd beter doen. Dat geldt ook voor mij. Ik ben wel nuchter, maar als het op toernooien aankomt zal ik wel druk voelen. Ik weet wat ik kan en ik moet gewoon mijn ding doen."

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie