Hockey

Van der Horst en Welten genomineerd voor hockeyer van het jaar

Robert van der Horst is een van de vijf kandidaten voor de titel wereldhockeyer van het jaar. Bij de vrouwen is Lidewij Welten een van de vijf genomineerden in de internetverkiezing van de internationale hockeybond FIH.

Van der Horst kan de opvolger worden van Mark Knowles, de Australiër die ook dit jaar kans maakt. De laatste Nederlander die de prijs bij de mannen veroverde was Teun de Nooijer in 2006.

Naast Van der Horst en Knowles kan er ook gestemd worden op de Belg John-John Dohmen, de Duitser Tobias Hauke en Knowles' landgenoot Chris Ciriello.

Bij de vrouwen komt er sowieso een nieuwe winnares. Ellen Hoog, over 2014 gekozen tot hockeyster van het jaar, is ditmaal niet genomineerd.

De Britse Alex Danson, de Argentijnse Delfina Merino, de Australische Jodie Kenny, De Zuid-Koreaanse Mi-Hyun Park en dus Welten zijn dat wel.

Keeper

Bij de verkiezing van beste keeper van het jaar maakt zowel Jaap Stockmann als Joyce Sombroek kans. Beiden wonnen vorig jaar de trofee die toen voor het eerst werd uitgereikt.

Bij de vrouwen zijn Xan de Waard en Maria Verschoor genomineerd voor de titel talent van het jaar. Verschoor won die prijs al in 2013.

De winnaars worden op 26 januari bekendgemaakt.

Tip de redactie