Golden State Warriors heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ook zijn 23 NBA-wedstrijd van het seizoen gewonnen, waardoor de titelverdediger nu gedeeld tweede staat op de lijst van langste zegereeksen ooit in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

De Warriors waren met 131-123 te sterk voor Indiana Pacers en hebben nu inclusief het vorige reguliere NBA-seizoen 27 wedstrijden op rij gewonnen.

Daarmee werd de reeks van Miami Heat in het seizoen 2012-13 geëvenaard. Het record komt in zicht: begin jaren zeventig won Los Angeles Lakers 33 competitieduels op rij.

Klay Thompson was de topschutter bij de Warriors met 39 punten waarvan hij er 29 maakte in de eerste helft van het duel in Indianapolis. Stephen Curry kwam tot 29 punten, tien assists, zeven rebounds en drie driepunters.

Minder goed nieuws was dat Thompson voortijdig naar de kant moest met een pijnlijke enkel.

Cavaliers

Cleveland Cavaliers knokte zich terug van een achterstand van achttien punten tegen Portland Trail Blazers. Een grote rol daarin was weggelegd voor sterspeler LeBron James die 33 punten maakte, waarvan twaalf in het laatste kwart.

De koploper in de Eastern Conference won uiteindelijk met 105-100 in de eigen Quicken Loans Arena.

James voegde aan zijn puntentotaal nog tien rebounds en drie assists toe, terwijl forward Kevin Love tot achttien punten kwam en guard Matthew Dellavedova tot zeventien.