Golden State Warriors blijft haar zegereeks in de NBA verder uitbouwen. De ploeg vierde bij Brooklyn Nets de 22e overwinning van het seizoen.

Aan de hand van sterspeler Stephen Curry boekten de basketballers uit Californië aan de andere kant van de Verenigde Staten in New York een 114-98 zege.

De titelverdediger in de NBA is dit seizoen nog altijd ongeslagen en stelt zijn recordreeks steeds scherper. Na twee wedstrijden waarin hij minimaal veertig punten maakte, was Curry tegen Brooklyn Nets goed voor 28 punten.

De vedette van de Warriors stond er vooral toen het moest. Aan het einde van het derde kwart zorgde Curry er met elf punten en een assist voor dat de bezoekers een gat sloegen.

Triple-double

Russell Westbrook leidde Oklahoma City Thunder met een zogeheten 'triple-double' (negentien punten, elf rebounds en tien assists) naar een overwinning op Sacramento Kings: 98-95.

De beslissing kwam echter via Kevin Durant, die zijn ploeg 23 seconden voor tijd op voorsprong bracht en het duel besliste met twee vrije worpen.