De Nederlandse handbalsters kennen een uitstekende start op het WK in Denemarken. Na de zege van zaterdag op China (42-21) werd ook Angola zondag met grote cijfers verslagen: 37-24.

Na een wat zoekende start stond Oranje toch al met 19-11 voor bij rust. Dat was vooral te danken aan een flinke opmars van 5-5 naar 10-5 in slechts vijf minuten.

De voorsprong werd daarna langzaam maar zeker uitgebouwd, al ging het niet zo rap als tegen China. Estavana Polman was de beste vrouw aan Nederlandse zijde. Ze schoot twaalf keer op doel en het was twaalf keer raak. Lois Abbingh was vice-topscorer met vier treffers.

Net als afgelopen zaterdag tegen China liet Oranje zien dat het sterk kan verdedigen. Bovendien maakten de keepsters Marieke van der Wal en Tess Wester een goede indruk.

Trend

Bondscoach Henk Groener is dan ook tevreden met de start van de handbalsters op het WK. "We zijn het toernooi uitstekend begonnen en hebben de trend vandaag goed doorgezet."

"Alleen in het begin van de wedstrijd hadden we in aanvallend opzicht problemen", vond Groener. "Gelukkig verdedigden we geweldig en hadden we goede keepsters. Aan de andere kant konden we relatief eenvoudige doelpunten maken."

De handbalsters hebben maandag een dag rust. Dinsdag wacht Zweden, dat de eerste wedstrijd met Angola met vrijwel identieke cijfers won: 37-23.