Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Ellen Hoog

Hockey Hockeysters verslaan Duitsland in eerste duel World League

De hockeysters zijn zaterdag met een overtuigende zege op Duitsland begonnen aan de World League in Rosario.
Door ANP/NU.nl

Het team van de debuterende bondscoach Alyson Annan zegevierde met 5-1. Maartje Krekelaar, Lidewij Welten, Kitty van Male, Ellen Hoog en Eva de Goede scoorden voor Oranje.

Zondag vervolgt Nederland het toernooi tegen Nieuw-Zeeland. De World League is de laatste belangrijke krachtmeting in de aanloop naar de Spelen.

De hockeysters moeten het bij het eindtoernooi in Argentinië stellen zonder de topspeelsters Maartje Paumen en Carlien Dirkse van den Heuvel. Beiden hebben van Annan rust gekregen.

Met Naomi van As als aanvoerster begon Oranje sterk aan de openingswedstrijd. In de vijfde minuut mocht Caia van Maasakker haar eerste strafcorner nemen. De sleeppush van de 26-jarige verdedigster belandde op de paal.

Debutanten

In de eerste minuut van het tweede kwart kwam Nederland dankzij twee debutanten alsnog op voorsprong. Op aangeven van Laurien Leurink kwam Krekelaar tot scoren (1-0).

Binnen een minuut was het al weer gelijk door een treffer van de ongehinderde Lydia Haase (1-1). Dankzij een trefzekere uithaal van Welten nam Oranje in de 27e minuut opnieuw afstand van de Duitse ploeg (2-1).

Na de pauze drukte Oranje het technische surplus in de stand uit met treffers van Van Male, terug in Oranje, routinier Hoog en De Goede. Van Maasakker wacht niettemin als vervanger van topschutter Paumen nog op haar eerste treffer in Rosario.


Lees meer over:

HockeystersWorld League

Aanbevolen artikelen