Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Henk Groener

Handbal Handbalsters beginnen met ruime zege op China aan WK

De Nederlandse handbalsters zijn het WK in Denemarken zaterdag begonnen met een overwinning op China.
Door ANP/NU.nl

Bij rust leidde Oranje al met 19-9, na de pauze liep de ploeg van bondscoach Henk Groener voor 3000 toeschouwers verder weg: 42-21.

Topscorers aan Nederlandse kant waren Yvette Broch en Lois Abbingh met zeven treffers. Estavana Polman trof zes keer doel.

"Dit is voor ons een droomstart om op deze manier het WK te beginnen. Het geeft een geweldig gevoel en enorm veel vertrouwen voor de komende wedstrijden’’, zei aanvoerster Danick Snelder na het duel.

Bondscoach Henk Groener roemde de defensie van Oranje. ''De verdediging opereerde fantastisch. Dat kan in de komende wedstrijden de doorslag geven. Iedereen heeft gespeeld en we hebben veel gescoord."

Zondag spelen de Nederlandse vrouwen hun tweede groepswedstrijd. Tegenstander is dan Angola. De beste vier uit de groep van vijf gaan door naar de achtste finales. Groener zei voor het toernooi te rekenen op overwinningen tegen China, Angola en Cuba. Oranje moet bij de eerste zeven eindigen om zicht te houden op deelname aan de Spelen van Rio in 2016.


Lees meer over:

Handbalsters

Aanbevolen artikelen