Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Stephen Curry

Basketbal Curry bezorgt Warriors twintigste zege op rij in NBA

Het succesverhaal van de basketballers van Golden State Warriors en topschutter Stephen Curry duurt maar voort. De Warriors boekten woensdag hun twintigste zege op rij in de NBA. 
Door ANP/NU.nl

De titelverdediger won ditmaal met 116-99 van Charlotte Hornets. Opnieuw was Curry de uitblinker. Hij maakte veertig punten, terwijl hij het vierde kwart niet eens van de bank kwam.

Het was sowieso een bijzondere avond voor de voor de 27-jarige Curry, want tegenstander Charlotte Hornets eerde zijn vader Dell Curry, die topscorer aller tijden is van de Hornets.

Zijn zoon sprak van een aparte sfeer en hij vond het leuk om de ceremonie voor zijn vader bij te wonen. ''Ik kon me geen betere avond voorstellen. Ik was bij het feestje van mijn vader en speelde ook nog een van mijn beste wedstrijden", aldus Curry.

De 20e zege van de Warriors in beeld

San Antonio

San Antonio Spurs lijkt het enige team te zijn dat Golden State enigszins kan bijbenen in de Western Conference. Woensdagavond was San Antonio met 95-70 te sterk voor Milwaukee Bucks, waardoor de ploeg van coach Gregg Popovich nog altijd ongeslagen is in thuiswedstrijden.

Tim Duncan was met zestien punten het meest trefzeker voor San Antonio. Khris Middleton maakte zestien punten voor de bezoekers.


Lees meer over:

NBANBAStephen Curry

Aanbevolen artikelen