De zwaargewichten Tyson Fury en Vladimir Klitsjko gaan op herhaling. In 2016 nemen beide boksers het in de ring opnieuw tegen elkaar op.

De datum en de plaats van handeling zijn nog niet bekend. Het befaamde Wembley in Londen wordt al genoemd als mogelijke locatie in mei.

Fury onttroonde Klitsjko zaterdag in Düsseldorf als langdurige wereldkampioen. Met een zege op punten nam de 27-jarige Brit de kampioensgordels van de IBF, WBA en WBO over van de 39-jarige Oekraïner.

Klitsjko liet woensdag weten dat hij gebruik maakt van een optie in zijn miljoenencontract van het verloren titelgevecht om Fury uit te dagen. Het Britse kamp reageerde meteen positief. "We zijn hier blij mee. Het is ook contractueel vastgelegd'', zei Peter Fury, de trainer en oom van de nieuwe titelhouder.

Klitsjko sprak woensdag van een vervroegd kerstcadeau voor Tyson Fury en alle boksfans in de wereld. "Er komt een nieuw gevecht. Ik wil bewijzen dat ik een veel betere bokser ben dan dat ik in Düsseldorf heb laten zien. Falen is nu geen optie meer.''

Klitsjko was elf jaar ongeslagen als profbokser.