De Nederlandse handbalsters mikken op een plek in de top zeven bij het WK dat zaterdag van start gaat.

In dat geval blijft de formatie van bondscoach Henk Groener in de race voor deelname aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

"Het is geen obsessie, maar een gezonde ambitie. Dit team werkt al twee jaar keihard naar het ultieme doel en dat is meedoen in Rio", aldus Groener woensdag vlak voor het vertrek naar Kopenhagen.

Oranje begint zaterdag aan het WK met een duel met China. De andere tegenstanders in de groep zijn Angola, Zweden, Cuba en Polen. De eerste vier gaan naar de achtste finales.

"We willen het altijd beter doen dan de vorige keer, dat is de insteek. Het team staat er goed voor. Alle speelsters zijn fit en we worden in mijn ogen met de dag beter", zei de bondscoach.

Wisselvallig

De formatie van Groener werkte vorige week een sterk bezet oefentoernooi af, waarin het verloor van toplanden Zweden, Noorwegen en Rusland.

''De eerste wedstrijd tegen Zweden was erg wisselvallig, het was duidelijk te zien dat de speelsters weer even aan elkaar moesten wennen. Daarna zag ik het team groeien. We speelden niet zozeer voor de winst, maar meer om onszelf te verbeteren. Mijn gevoel zegt dat we nog wat over hebben en in de buurt zitten van onze topvorm.’’

Tijdens het WK 2013 strandden de handbalsters in de achtste finales.