Michael van Gerwen sloot zondag met de eindzege bij de Players Championship Finals een fantastische maand in stijl af. De 26-jarige Nederlander zal over een kleine drie weken als huizenhoog favoriet beginnen aan het WK.

"Ik ben bezig aan een fantastische reeks. Niet alleen bij de Players Championship Finals, maar ook in de toernooien hiervoor ging het perfect en dat geeft een geweldig gevoel", aldus Van Gerwen, die in de finale in het Engelse Minehead met 11-6 won van Adrian Lewis.

De Brabander zegevierde eerder deze maand al bij het EK, de World Series of Darts en de Grand Slam of Darts.

"Ik wil de rest van het jaar gewoon zo blijven spelen. Deze resultaten geven me zoveel vertrouwen, maar ik moet nu ook wat relaxen en me voorbereiden op het WK. Daar zal ik fris, fit en er klaar voor zijn om opnieuw een groot toernooi te winnen."

Loting

Van Gerwen kroonde zich in 2014 voor het eerst tot wereldkampioen bij de profbond PDC, maar werd aan het begin van dit jaar in de halve finales uitgeschakeld door de latere kampioen Gary Anderson.

Maandag wordt er geloot voor het komende WK, dat op 17 december van start gaat en duurt tot en met 3 januari 2016.

"Ik heb de laatste weken heel goed gespeeld, maar ik moet nu wat rust nemen. Het WK zal een zeer zwaar toernooi worden waarop je geen fouten kan maken. Ik hoop in ieder geval deze vorm vast te kunnen houden."