Michael van Gerwen heeft zondag voor de tweede keer in zijn loopbaan de Players Championship Finals op zijn naam geschreven.

De 26-jarige Brabander, die eerder deze maand al zegevierde bij het EK, de World Series of Darts en de Grand Slam of Darts, rekende in de finale in het Engelse Minehead af met Adrian Lewis.

Van Gerwen versloeg de Engelsman met 11-6 in legs. De vorige keer dat hij het toernooi won, in 2013, was hij in de eindstrijd te sterk voor Phil Taylor. In 2014 ging de titel naar de Schot Gary Anderson, die zich ruim een maand later kroonde tot wereldkampioen. 

De halve finales in Minehead werden ook op zondag gespeeld. Van Gerwen versloeg daarin de Noord-Ier Daryl Gurney, die in de kwartfinales te sterk was voor Benito van de Pas. Raymond van Barneveld werd vrijdag al in de eerste ronde uitgeschakeld.

WK

Van Gerwen verdiende met zijn eindzege in Engeland een bedrag van bijna 100.000 euro. Lewis hield ruim de helft over aan zijn finaleplaats.

Opvallend is dat de afgelopen drie jaar de winnaar van de Players Championship Finals ruim een maand later ook wereldkampioen werd.

Het toernooi in Minehead is het laatste toernooi op weg naar de wereldtitelstrijd in Alexandra Palace, die op 17 december begint. Twee jaar geleden werd Van Gerwen wereldkampioen.