Michael van Gerwen heeft zich zaterdag door een zege op Vincent van der Voort geplaatst voor de kwartfinales van de Players Championship Finals.

De 26-jarige Brabander was in het Engelse Minehead met 10-6 te sterk voor zijn landgenoot.

Van der Voort pakte de eerste twee games, maar vervolgens lag het initiatief continu bij Van Gerwen. Hij knokte zich naar een voorsprong in legs en gaf die vervolgens niet meer uit handen. Vooral op de dubbels liet Van der Voort het afweten.

Van Gerwen schreeg onlangs al de Grand Slam of Darts en de World Series op zijn naam. In de vorige ronde was hij nog te sterk voor de jonge Engelsman Keegan Brown.

Van de Pas

Benito van de Pas schaarde zich voor het eerst bij de laatste acht van een PDC-major. De jongeling uit Tilburg (22) rekende overtuigend af met James Wade, die bepaald niet slecht gooide.

De Engelsman had een gemiddelde van 100,18 punten per beurt, maar verloor met 10-3 van de Nederlander. Van de Pas haalde een moyenne van 105,39 en benutte bovendien twee van de drie kansen op een dubbel.

Daar bleef Wade ver bij achter. De Brabander kwam met 4-0 voor door 72, 79, 72 en 96 uit te gooien. Nadat zijn opponent een leg had gepakt, vervolgde hij met check-outs van 85, 90 en 100.