De Russische atletiekbond (ARAF) heeft de voorlopige schorsing van de internationale atlietiekfederatie IAAF donderdag geaccepteerd.

De IAAF legde die straf op vanwege het grote dopingschandaal binnen de Russische atletiek. 

"We hebben de bevestiging gekregen dat de Russiche bond volledig heeft ingestemd met de schorsing", schrijft de IAAF donderdag in een statement.

Eerder deze maand bracht een een onderzoek van antidopingautoriteit WADA systematisch dopinggebruik in Rusland aan het licht.

Inspectieteam

De Russen moeten eerst bewijzen dat ze de zaken weer op orde hebben alvorens atleten uit het land weer in actie mogen komen bij wedstrijden. Deelname van Russische atleten aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 is daardoor hoogst onzeker.

"De ARAF begrijpt dat de federatie de bond alleen weer accepteert als ze de aanbevelingen opvolgt van het inspectieteam van het IAAF", staat er in het statement van de IAAF.

Alexander Zhoekov, voorzitter van het Russische olympisch comité, liet anderhalve week geleden al weten dat zijn comité de hervormingen binnen de Russische atletiekwereld coördineert en ook het onderzoek naar het dopinggebruik regelt.