Michel Butter doet op 10 april in Rotterdam een tweede poging om zich te kwalificeren voor de olympische marathon in Rio de Janeiro.

De organisatie van de marathon van Rotterdam meldde donderdag dat de 30-jarige atleet op de Coolsingel wil finishen in een tijd van 2.11.00 of sneller. Butter miste in oktober in Amsterdam de limiet op acht seconden.

Butter, die met een persoonlijk record van 2.09.58 de derde Nederlander aller tijden is op de klassieke afstand van 42,195 kilometer, krijgt in Rotterdam een groep met tempomakers tot zijn beschikking. Zij moeten hem naar Rio loodsen.

Khalid Choukoud voldeed in oktober ook niet aan de olympische limiet. Abdi Nageeye slaagde er in Amsterdam wel in zich te plaatsen voor Rio met een tijd van 2.10.24.

Limiet

Na zijn race in Amsterdam zei Butter al er niet zo in te geloven dat sportkoepel NOC*NSF de limiet voor hem wat zou oprekken, waardoor hij destijds al naar Rio zou mogen.

"Ik hoop er natuurlijk op, maar ik ga me er niet mee bezig houden. Het is nu even de kop leegmaken en me richten op plan B. Het is aan de mensen achter de schermen om over die limiet te praten", zei Butter toen.

'Plan B' is nu dus de marathon van Rotterdam, waar Butter sneller hoopt te lopen dan 2.11.00.