Marit Bouwmeester gaat de slotdag van het WK Laser Radial op het water voor Oman in als nummer drie van het klassement.

De Friese zeilster moest woensdag één plaats toegeven nadat ze als tiende en vierde was gefinisht.

Die eerste klassering kon ze wegstrepen als schrapresultaat. Bouwmeester zag de Belgische Evi van Acker de leiding overnemen van de Deense Anne-Marie Rindom.

Van Acker finishte als vierde en zesde en kwam uit op 32 punten. Rindom bezet met hetzelfde puntentotaal de tweede plaats. Bouwmeester staat op 36. Donderdag worden de laatste twee races gevaren.

Postma

Finnzeiler Pieter-Jan Postma herstelde zich woensdag bij het WK in Nieuw-Zeeland van een povere start. Het ontbreken van wind maakte slechts één race mogelijk; daarin eindigde Postma als vijfde. Dankzij die klassering klom hij van de 31e naar de achttiende plaats.

De Brit Giles Scott, die na de eerste dag de leiding nog moest delen, won de derde race. Hij heeft nu negen punten. De Nieuw-Zeelander Andrew Murdoch, maandag nog winnaar van de openingsrace, staat tweede met 25 punten.

Postma, op jacht naar een startbewijs voor Rio 2016, heeft na drie races 61 punten. Bij het WK liggen vier olympische tickets klaar op de geschoonde lijst. Dertien landen zijn al zeker van deelname aan de Spelen.

Stroming

Postma was verheugd over zijn herstel. ''Ik was aan het zoeken naar de juiste strategie, normaal heb ik daar nooit problemen mee. We hebben een paar dingen veranderd en nu was het beter, ook al was het lastig racen vandaag."

"Er was veel stroming en je moest een goede start hebben. Starten bij de boei leek de beste optie. Ik was ook goed weg en klapte meteen terug voor het hele veld langs, maar het was niet genoeg.''

Postma passeerde de eerste bovenboei nog als 25e. ''Maar daarna ging het steeds beter. Op het eerste en op het tweede benedenwindse rak pakte ik beide keren tien boten, dus het was uiteindelijk een goede race."